potrebni sastojci:
4 pilece noge
1 glavica luka
4 cehna bijelog luka
3 kasike ulja
zacini za piletinu
1 cup paradajz sosa
1/2 cup pileceg temeljca
1/2 cup kisele pavlake
Izrada:
Luk proprziti na ulju, dodati bijeli luk desetak sekundi, pa na to i piletinu. Prziti sa obadvije strane da fino porumeni.
Ukljuciti rernu (airfryer) na 400 F. Kad je piletina porumenila staviti je u lim, pa posuti paradajz sosom i pilecim temeljcem.
Peci 20tak minuta.
Izvaditi pilece noge pa u sos dodati kiselo vrhnje. Ostaviti da prevri, pa na to dodati i noge.
Servirati sa pastom, rizom ili po vasem ukusu.
Ja sam pravila u airfryer, na 400 F. tako sto sam zacinila piletinu, narezala luk na krupno i dodala bijeli luk. Pekla 15 - 20 minuta da fino porumeni, pa dodala sos. Pekla jos 25 minuta na 350 F. Vrnje nisam stavljala.
Bilo je super ukusno.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment