Apsolutno ukusna, super fina piletina, mozete koristiti bilo koje djelove piletine, kod mene su bataci i karabataci.
Potrebni sastojci:
1 velika crvena paprika
1 velika glavica luka
6 cehni bijelog luka
1 kasika crvene paprike
1 kasika persuna
1 kasikica soli
1/4 kasikice bibera
bijeli, crni luk u prahu, oregano
3 kasike ulja
1 kasika crvenog octa
1/2 limuna iscjedjenog
1 pile ili10 tak bataka ili karabataka
Priprema:
Prvo sve sastojke ocistiti.
Procesirati u food procesoru.
Piletinu oprati, posusiti, pa preliti smjesu preko nje. Ostaviti u frizider 1-4 sata ne vise da se pajca.
Ukljuciti rernu na 375 F.
Piletinu izruciti u tepsiju, ovdje bi najbolje bilo koristiti zemljanu. Izmedju ubaciti nekoliko krompira, izrezanih i zacinjenih pozelji.
Prekriti folijom i peci 45 minuta.
Otrkriti piletinu pa peci jos 40minuta do fine rumene boje.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment