Ovu baklavu moja Lamija napravi sad pa sad za svoje drustvo. Gotova za manje od sata.
Sastojci:
oko 750 gr oraha
2 pakovanja thick (debelih) jufki
150 gr putera
Zaljev:
750 gr secera
1/2 l vode
1 limun
Manju cetvrastu tepsiju ili alu lim premazati puterom. Staviti agdu da se kuha.
Samljeti orahe ali ne previse sitno. Premazivati jednu po jednu jufku rastopljenim puterom I posle pete jufke obilno presuti orasima. Staviti dva sloja kora, svaki premazujuci puterom, pa opet orahe. Ponavljati dok se ne utrose orasi I kore.
Peci na 400 F dok baklava fino porumeni, pa smanjiti na 320 I nastaviti peci nekih 1/2 sata.
Mlaku baklavu preliti vrelim zaljevom, staviti nesto preko I pokriti lanenom ili pamucnom krpom dok zaljev ne nestane a baklava se ohladi. Uzivati...
No comments:
Post a Comment