Potrebni sastojci:
1/2 kg piletine od prsa bez kosti
3 kaskike maslinova ulja
1 kasikica oregane
sok od jednog limuna
prstohvat soli
prstohvat bibera
Za tsatziki sos:
1 krastavac,
12 solje grckog jogurta
1 kasika sjeckanog kopra
malo soli.
Sve sastojke za piletinu pomijesati u plasticnu kesu za zamrzivac I ostaviti u frizider bar sat, moze I preko noci. Piletina treba da bude isjecena na sitne trakice.
Prije nego cete poceti peci piletinu napraviti sos. Sitno isjeckati krastavac, posoliti I ostaviti da pusti vodu.
Piletinu peci 7-9 minuta dok fino porumeni I bude pecena sa svih strana, Marinadu baciti.
Krastavce dobro iscijediti od vode, pomijesati sa jogurtom, dodati kopar I izmjesati. Na svaku pogacicu staviti malo piletine, kasiku sosa I malo sjeckanog luka, po zelji moze ici I paradajz. Uzivati
No comments:
Post a Comment