Divno tradicionalno bosansko jelo, koje ne uzima bas previse vremena da se napravi, ali je veoma zastino I ukusno. Meso je posebno fino I mekano iz ove pite. Ja uvijek koristim meso sa kostima, nekako mi korama da ljepsi ukus.
Sastojci:
350 gr mekanog brasna
1/2 kasikice soli
3 kasike ulja
1 jaje
tople vode da se umijesi meko ali glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke.
Za nadjev:
1 pile
malo soli
malo ljute paprika
1 glavica luka
250 gr gljiva
Prvo umijesimo jufku I ostavimo da odstoji bar pola sata.
Potom isprzimo luk I gljive na malo masla ili ulja. Ostavimo da se ohladi.
Pile isjecemo na veoma male parcice. Kod mene je bilo oko 20 parcica od jednog pileta. Siju I donji dio ledja obicno ne koristim za ovo jelo.
Koru razvuci tanko I podijeliti na dva dijela. Sad svaki dio sjeci u trake I to u zavisnosti koliko parcica piletine iate. Ja sam svoju koru isjekla na 18 dijelova jer sam imala toliko parcica piletine.
Na svaku trakicu staviti parce piletine I malo preprzenog luka sa gljivama.
Posluzite uz omiljenu salatu ili neko kiselo mlijeko, izbor je na vama. Prijatno!
No comments:
Post a Comment