Potrebni sastojci za riblji paprikas:
2 vrste fine ribe (500 gr po osobi)
2 glavice luka
3 svjeza paradajza
2 mrkve
2 stalka celera
5 cehni cesnjaka
2 kasike sjeckanog persina
2 svjeze paprika
2 lovorova lista
1 kasika soli
2 kasike crvene paprika
1/3 kasikice ljute paprika
prstohvat tucane ljute paprika
bijelo vino
1 dl paradajz sosa po litri vode
Po osobi se dodaje 0.5 kg ribe I 0.75 l vode.
Ovaj put smo samo sastavili sve zajedno I stavili kuhati u kotlic nekih sat vremena na stalno jakoj vatri. Mislim da cemo sljedeci put ipak praviti corbu jer koliko god da smo uzivali u ribljem paprikasu, ipak se moralo paziti na koskice koje su ostale ne procijedjene...
Nesto se ostavilo I za rostilja....
Bez previse pametovanja, so I maslinovo ulje najbolji su zacini za svjezu ribu....
Prevrnuti nekoliko puta I to je to..........
Naravno da su se potkuhali Sarajevski somuni a I pogaca.... jednostavan recept, svjez kvasac, meko brasno, so I mlaka voda, ostaviti da nadodju premijesiti jednom pa drugi put oblikovati u somune...
Skuba je sve to posmatrao iz svog ugla, ali obzirom da je bio zavezan, na sto nije navikao, nije bio bas posebno sretan zbog toga, stalno se bunio....
The best friends, forever <3 je bio tu, malo su sre proigrali da vrijeme brze prodje...
Bilo je tu I manjih povreda cijepajuci drva, sto nije smetalo da se lozi vatra I zavrsi rostilj....
Ovo lijepo povrce ili bolje receno voce je sister donijela sa farme, mirisno I tek ubrano.....
Riba skoro pa gotova.............
Dido ceka rucak ........
I gotovo, to je to.... pogace I somuni fini I res.....
a riblji paprikas cista fantazija, nije da je kao apatinski, ali jos uvijek super ukusan...
DIVNO JE SVE, KAO DA JE ISPRICANA LEPA PRICA ZA LAKU NOC:)
ReplyDeleteVELIKI POZDRAV-bebina kuhinjica
Hvala draga moja mickinirepepti, drago mi je da ti se dopalo...
ReplyDelete