Potrebni sastojci:
3 cups svenamjenskog brasna (cup 240 ml)
5 kasika kakao praha
2 kasikice praska za pecivo
2 kasikice sode bikarbone
1/2 tsp soli
1/4 cupa maslinova ulja
1 veliki super zreo avokado ili dva mala
2 cups sucanat secera, moze monk ili smedji
2 cups vode
2 kasike vanile
2 kasike jabukovog sirceta
Avokado izmiksati da dobijete pire. sastaviti sve sastojke i na kraju dodati brasno.
Peci u dva 9 inch pleha na 350 - 30 minuta ili u 8" 40 minuta. U svakom slucaju posle 30 minuta provjerite cackalicom jeli peceno da se ne bi presusile kore.
Kad izvadite iz rerne zalijte sa biljnim mlijekom. Otprilike 1/4 cups po kori.
Za frosting:
200 gr cokolade
1 kasika kakao
100 gr putera - biljnog
100 gr crem sira - biljnog
1 cup secera u prahu (ako je mlijecna cokolada nije potrebno
1/4 cupa biljnog mlijeka - ili po potrebi da se dobije kremasta masa
3 kasike djema od kajsija - rastopljen u mikrovalnoj i ohladjen
Kad kore upiju mlijeko, izvaditi ih i ohladiti na resetki. Ako kore nisu ravne, odsjeci ispupceni dio.
Premazati obadvije kore sa djemom od kajsije, pa nafilovati tortu.
Dekoracija je napravljena od otprilike od 100 gr cokolade, dvije kasike putera i dvije kasike mlijeka
sve zagrijati da se fino otopi, pa kad se malo ohladi preliti preko torte.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment