Sunday, February 27, 2022

Vegan raspucanci

 




Rastopiti:

100 gr vegan maslaca (ili regularnog)

150 ml cashew mlijeka (ili regularnog)

200 gr vegan cokolade (ili regularne za kuhanje)

150 gr smedjeg secera 

1 kasiku kakao praha


Smjesu rastopiti na ringli ili u mikrovalnoj na minut do minut i po.

Malo ohladiti pa dodati:

410 gr ostrog brasna (na podrucju US koristiti Swans's cake flour)

3 gr praska za pecivo

3 gr sode bikarbone


Smjesa za uvaljati kolacice

2 kasike kristal secera

2 kasike secera u prahu

1 kasika vanile u prahu

1 kasika kakao praha (jaci okus cokolade, ali se lijepi za prste)


Prvu smjesu rastopiti na ringli, pa ostaviti da se malo ohladi. Dodati drugu smjesu. Umijesiti kasikom minut-dva pa ostavititi u frizider 30 minuta da se smjesa rashladi.

Skupom za sladoled, ili za vece kolacice mozete koristiti 2 tbsp smjese, uvaljati ih u kristal, pa secer u prahu, ili u kakao,  i redati na lim koji ste prestrli papirom za pecenje i blago premazali uljem. 

Kolacice malo razmaknuti kako se ne bi spojili prilikom pecenja.

Rernu ukljuciti na 350/170c i peci kolacice 12-14 minuta, u zavisnosti od velicine kolacica. 


Prijatno!




No comments:

Post a Comment