Rastopiti:
100 gr vegan maslaca (ili regularnog)
150 ml cashew mlijeka (ili regularnog)
200 gr vegan cokolade (ili regularne za kuhanje)
150 gr smedjeg secera
1 kasiku kakao praha
Smjesu rastopiti na ringli ili u mikrovalnoj na minut do minut i po.
Malo ohladiti pa dodati:
410 gr ostrog brasna (na podrucju US koristiti Swans's cake flour)
3 gr praska za pecivo
3 gr sode bikarbone
Smjesa za uvaljati kolacice
2 kasike kristal secera
2 kasike secera u prahu
1 kasika vanile u prahu
1 kasika kakao praha (jaci okus cokolade, ali se lijepi za prste)
Prvu smjesu rastopiti na ringli, pa ostaviti da se malo ohladi. Dodati drugu smjesu. Umijesiti kasikom minut-dva pa ostavititi u frizider 30 minuta da se smjesa rashladi.
Skupom za sladoled, ili za vece kolacice mozete koristiti 2 tbsp smjese, uvaljati ih u kristal, pa secer u prahu, ili u kakao, i redati na lim koji ste prestrli papirom za pecenje i blago premazali uljem.
Kolacice malo razmaknuti kako se ne bi spojili prilikom pecenja.
Rernu ukljuciti na 350/170c i peci kolacice 12-14 minuta, u zavisnosti od velicine kolacica.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment