Ove palacinke su zista divne. Ako mozete putitie ih da odstoje I mocicete da ih sjecete kao toru, ili ih filujte kao obicne palacinke. Ovdje je nadjev od domaceg pudinga, ali ih mozete nadjevati po zelji.
ako se odlucite za ovu kombinaciju, necete pogrijesiti, nikad ljepsi spoj vanile, narance I kakao nisam probala.....
ZA PALACINKE:
1/4 cups kakao (cup 230 ml)
2 cups brasna
3 jaja
2 cups mlijeka
prstohvat soli
3 kasike secera
rendana kora narance
1 kasika putera
ZA NADJEV:
6 zumanaca
1/2 cupa secera
1/3 cup skrobnog brasna
2 cups mlijeka
1 kesica vanilije
1 nastrugana korica narance
3 kasike putera
Karamel sa naranzinim sokom
1 cup secera
1 1/4 cupa soka od narance
prstohvat soli
2/3 cupa vrhnja za kuhanje
IZRADA:
Palacinke: Umijesiti 2 cups (225 ml) brasna sa 3 jajeta (ja sam 1/2 cupa brasna zamijenila sa 1/2 cupa mljevenih badema). Dok se mijese brasno i jaja dodavati 3 kasike secera, prstohvat soli, rendanu koricu jedne narance, 1/4 cup kakaa i 1 kasiku rastopljenog maslaca. Po zelji se moze dodati i kasika ruma. Dodati 2 cups mlijeka i ostaviti da odstoji u frizideru dok pripremate kremu.
Krema: Prokuhati 2 cups mlijeka sa sipkom vanilije ili sa vanilin secerom i ostaviti poklopljeno 10 minuta. Umititi 6 zumanaca sa 1/2 secera, izrendanom koricom narance i 1/3 cups skroba. Uliti pola kolicine mlijeka i umutiti pa onda vratiti sve zajedno u drugu polovinu mlijeka. Izvaditi vanilu pa kuhati kremu 2-3 minute neprestano mijesajuci. Dodati 3 kasike putera i mijesiti da se dobije sjajna i glatka krema. Staviti u ledenu vodu i mijesiti da se ohladi.
Za karamel: Ugrijati serpu i postepeno dodavati 1 cup secera dok se ne istopi u zlatno smedju masu. Dodati 1 cup i 1/3 svjeze iscjedjenog soka od narance i prokuhati. Dodati 2/3 vrhnja za kuhanje i ostaviti da ukuha u finu kremicu 4-5 minuta.
No comments:
Post a Comment