Napravila sam ga u cast sefike Branke Ilickovic, koja je upravo ponijela titulu cool sefa na Coolinarici I tako se ukljucila u nas klub cool sefova. Pokrenula je cajanku u pet :) Tea at 5PM. u cast svoga sefovanja, Cestitam Brankic
Potrebni sastojci:
60 gr putera
200 gr secer
2 jaja
1 vanillin secer sa okusom burbona
150 gr brasna
60 gr kakaa
prstohvat soli
1 najmanja kasikica praska za pecivo
30 gr cokoladnih suza tamne cokolade
30 gr cokoladnih suza mlijecne cokolade
30 gr cokoloadnih suza bijele cokolade
Ne moraju da budu cokoladne suze, moze se cokolada izreckati I dodati. Ja sam svoju bijelu cokoladu dodala direktno u tijesto, drugi put cu da samo pospem odozgo.
Nacin izrade:
Ugrijati rernu na 180 C (350F). Pripremiti lim za pecenje tako da ga oblozite pergamentom i lagano nauljite. Prosijati kakao, brasno prasak za pecivo i so. Miksati puter, secer i vanilu da dobijete pjenstu masu. Dodavati jedno po jedno jaje miksajuci izmedju svakog dodavanja da se masa ujednaci. Na kraju dodati brasno i mijesiti tek toliko da se masa fino sjedini. Dodajte sve tri vrste cokolade I samo lagano izmjesajte.
Ostavite masu u frizider pokrivenu providnom folijom oko pola sata.
Masu rasporedite u tepsiju za tart ili manju da bude oko 1 - 1.5 cm debljine. Ako imate visak tijesta mozete ga zalediti ne pecenog I peci direktno iz leda. Ja sam svoje poslula secerom u prahu prije pecenja, tek zbog dekoracije.
Peci 8-10 minuta nikako duze. Uzivati u toplim i hladnim, jednako su fini i sljedeci dan.
Odličan kolač za čokoljupce. Prijatno!!!
ReplyDeletehvala Milice, zaista je divan...
ReplyDeleteOvo cu da napravim
ReplyDelete