Po receptu Gagaherc sa coolinarike. Ovog mjeseca je proglasena cool seficom I tako primljena u nas cool club sefova. U njenu cast, pokrenut je dogadjaj kuhanja po njenim receptima. Kupus obicno pravimo sa meson, ali ovaj put smo pravili po njenom receptu bez mesa I jako nam se svidjelo. Doduse oni koji vole meso su ga jeli uz ribu, ali meni je bas fino prijao bez icega.
Potrebi sastojci
2-3 kasike ulja (ja sam koristila maslo)
1 glavica luka
1 sargarepa
1 manja glavica kupusa
1 pardajz
1 listak lovora
1 paprika
so, biber, crvena paprika ljuta
suhu zacini po ukusu
2-3 cehnja bijelog luka
sturcak persina
Luk uprziti na maslu, dodati izriban kupus I ostalo povrce, zaciniti I dinstati dodavajuci samo po malo vode. Poklopiti I ostaviti da virucka dvadesetak minuta, ili duze ako volite vise skuhan.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment