Ovo prhko tijesto za gurabije je odlicno I za ostale sitne kolacice.
Potrebne namirnice:
250 gr putera
250-300 gr brasna
1 jaje
1 zumance
1 kasikica vanile
1 solja secera
Dodatno secer za uvaljati kolacice
Umutiti pjenasto puter, secer I jaja. Kad se secer vise ne osjeti u puteru dodavati brasno po potrebi da se dobije mekano tijesto koje se ne lijepi za prste. Tijesto ostaviti u frizider oko pola sata.
Kad je tijesto fino odstajalo oblikovati u kolacice po zelji. Ja sam ovdje pravila breskvice, orascice I limunove. Smjesu za orahe sam odvojila I u njih dodala kasikicu kakaa.
Na slici je izrada breskvica. Sa malim skupom vaditi kuglice I stavljati u lim za pecenje.
Pecene breskvice izdubiti iznutra
Sa drugim krajem skupa, manjim, dodavati punjenje koje smo naprvili tako sto smo pimijesali izdubljenu masu sa omiljenim dzemom u koji smo jos dodali malo ruma.
U unutrasnjost svakog limuna sam dodavala cetvrtinu oraha.
Posle punjenja kolacice umuciti u odgovarajucu boju I uvaljati u Kristal secer.
Prijatno!
Μarcipan sa orasima? Kao maginja je na slici!
ReplyDeletedraga Kuvarica, ovdje nije marcipan u pitanju, u pitanju su prhki kolacici :) <3 hvala puno
ReplyDeletenisam znala sta su prhki kolaci, ne znam sta znaci ta rec :) ali sad vidim sastojke i razumem.
ReplyDelete:) drago mi je, uglavnom se prhki kolaci preave od brasna jaja I masnoce bez dodavanja iceg drugog, mada se moze dodati veoma malo mlijeka ili cega drugog, ali ne previse jer bi tada dobili nesto drugo... :)
ReplyDelete