Predivna brza pogaca sa ostatcima sourdough startera. 45 minuta I imate je na stolu, ili cak I manje
Potrebni sastojci:
510 gr brasna
11 gr soli
1 kasikica sode
1 kasika secera
1 kasika praska za pecivo
170 gr sourdough startera
140 gr jogurta, mlijeka, kefira
140 gr vode
60 gr putera
Staviti na radnu plocu, I umijesiti ugrubo, tek nekoliko puta, paziti da se ne mijesa predugo, tek pet sest folds.
Pripremiti lim 9" dijametar 22-23 cm I obloziti papirom.
Umijeseno tijesto podijeliti na pola, pa svaku polovinu na 4 dijela.
Polako prebaciti u lim I preliti rastopljenim puterom.
Peci na 425 - 220 dvadesetak minuta. Ako nije porumenila po vasem ukusu, ukljucite gornji grijac na najacu temperature I pecite 1-2 minute duze.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment