Monday, June 8, 2020

Brza pogaca sa ostatcima sourdough startera

Predivna brza pogaca sa ostatcima sourdough startera. 45 minuta I imate je na stolu, ili cak I manje



Potrebni sastojci:

510 gr brasna
11 gr soli
1 kasikica sode
1 kasika secera
1 kasika praska za pecivo

170 gr sourdough startera
140 gr jogurta, mlijeka, kefira
140 gr vode
60 gr putera



Pomijesati mlijeko vodu I starter (puter ne). Dodati suhe sastoje pa umijesiti tek da se sastojci spoje.

Staviti na radnu plocu, I umijesiti ugrubo, tek nekoliko puta, paziti da se ne mijesa predugo, tek pet sest folds.


Pripremiti lim 9" dijametar 22-23 cm I obloziti papirom.



Umijeseno tijesto podijeliti na pola, pa svaku polovinu na 4 dijela.




Polako prebaciti u lim I preliti rastopljenim puterom.


Peci na 425 - 220 dvadesetak minuta. Ako nije porumenila po vasem ukusu, ukljucite gornji grijac na najacu temperature I pecite 1-2 minute duze.





Prijatno!

No comments:

Post a Comment