Wednesday, June 3, 2020

Pita Bread od ostataka sourdough startera

Ovo je jedan od nacina kako da iskoristite sourdoguh starter. Dok cekate da vam hljeb nadodje, osladite se sa ovim finim pogacicama, ili napravite da imate za Giro, Chicken Fahita itd.






Potrebni sastojci:



  • 50-60 gr ostataka sourdough startera
  • 200 gr svenamjesnskog brasna
  • 1 jaje
  • jogurt, so 
  • U starter dodajte jaje, so i brasno. Dodajite jogurt da dobijete gipko tijesto kao za pitu. Pokrijte salvetom da odstoji tek koju minutu dok pripremite tavu. 


  • Podijelite na 4 dijela i odmah razvaljajte svako dio u disk koji vam moze stati u tavu srednje velicine. Pokrijte kuhinjskom salvetom, i pecite jedan po jedan na suhoj tavi koja ne lijepi. Uzivajte u toplim pogacicama. Ja sam svoje pojela za dorucak sa puterom i medom. 

  • Ispecene stavljajte nazad u kuhinjsku krpu da malo omeksaju. 
    Uzivajte u toplim pogacicama. Ja sam svoje pojela za dorucak sa puterom i medom. 


No comments:

Post a Comment