Super fin dip, koji moze da zamijeni obrok, uz neke fine pogacice.
2 Patlidzan, 1 paradaj izbockati vilicom, pa ispeci u rerni ili na rostilju. Ohladiti I oguliti. U food processor dodati patlidzan, 2 cehna bijelog luka, 2 kasike maslinova ulja, 2 kasike tahini paste, 1 limun, soli po ukusu, I procesirati do homogene fine mase! Prijatno!
Volim baba ganoush , malko drugačije ga pravim ali i ovaj čini mi se veoma ukusan
ReplyDeleteHvala Dubravka, pogledacu I tvoj,i ja nekad drugacije napravim... ali svejedno svakako mi je dobar!
ReplyDeletePodseca mi jedan dip/salatu od patlidzana sto pravimo u Grckoj, narocito za vreme posta. Ipak ovo sadrzi i tahini i cini mi se da je ta kombinacija jako interesanta! Mislim da lepo ide sa tahinom! Jos zanimljivije ako tahin ima ukus pomorandza, mozda i meda... Hvala na ideji!
ReplyDeleteLepo je na slici, da li je ono crveno mlevena zacinska paprika???
ReplyDeletehvala kuvaricagr, mislim da bih voljela da probam taj sa ukusom pomorandze I meda. I ti si meni dala ideju <3 da to je crvena paprika, tek kao garnish za moj dip..
ReplyDelete