Vrijeme da se spremi kiseli kupus I iskoristi sto vise. Ostalo ce se zamrznuti pa u sarmu pokadkad...
2 glavice kiselog kupusa
2 glavice crnog luka
1 pakovanje telecih dimljenih kobasica (moze I suho meso, pilece meso, govedina po izboru)
1/2 solje govedjeg temeljca
2-3 kasike kvalitetnog ulja
crvena ljuta paprika
Kupus isjeckati na rezance. Dobro oprati, jer kuhanjem ce da se reducira, pa moze biti preslan I prekiel.
Luk isprziti na malo masnoce, dodati bijeli luk, proprziti da zamirisi pa dodati kobasice ako ih koristite pa isprziti. Na kraju dodati kupus. Zaciniti crvenom dimljenom paprikom, ljutom I slatkom, bijelim lukom u prahu. Oprezno sa soli. Po zelji malo lovorovog u prahu ili citav lovorov list. Dinstati na laganoj temperature 1 sat. Ako tecnost ispari naliti malo govedjim temeljcem.
Po zelji zapeci u rerni, pola sata na 200C.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment