Potrebni sastojci za oko 2.5 litra temeljca
2 pounds marrow bones
1 pound meaty bones
2 pound chuck
1 leeks
1 onion
3 carots
2 stalks celery
2 lovorova lista
1 grancica thyme i ruzmarina
so, cayen paprika
8 cehna bijelog luka
3-4 kasike paradajz pirea
Kosti prokuhati i oprati. Pomastiti ih i staviti u rernu da se zapecu nekih 40tak minuta na 200 C. Izvaditi iz rerne premazati paradajz sosom pa nastaviti peci jos 10tak minuta
U isto vrijeme mozete staviti i ocisceno i oprano povrce da se zapece 20tak minuta.
Sve staviti u slow cooker i kuhati 3 sata. Izvaditi meso, jer ako ga kuhate duze nece biti ukusno.
Nastaviti kuhati kosti narednih 2-3 sata.
Ostaviti da se ohladi, pa skinuti masnocu. Ja obicno skinem sve, a moze se nesto i ostaviti.
Koristiti za supe, temeljce, corbe. Visak zamrznuti i koristiti u narednih 6 mjeseci.
No comments:
Post a Comment