1 jaje
1 kasika secera
80 gr maslaca
90 gr pavlake
50 ml ulja
70 gr brasna + 2/3 praska za pecivo
200 gr kukuruznog brasna
1 cep jabukovog sirceta
Zaljev:
500 ml vode
250 gr secera
1/2 limuna isjeckanog na snite
1 vanilin
Umutiti jaje sa secerom pa dodati omeksali puter, ulje i pavlaku. Sjediniti da nema grudvica. Dodati brasno prosijano sa praskom za pecivo pa onda polagano dodavati kukuruzno brasno, dok dobijete finu i glatku smjesu, ne bi trebala biti mrvicasta.
Sve fino sjediniti pa odvajati 40-45 gr tijesta, i praviti kuglice. Kad ste sve kuglice izvaljali, praviti saru po zelji.
Peci 20 minuta na 355/180C.
Za zaljev je dovoljno da pomijesate secer i mlaku vodu, ali ako hocete da dodate limun, onda prokuhajte vodu limun i secer minut dva i skinite sa ringle da se hladi.
Zaliti mlakom zaljevom vruce hurmasice.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment