Potrebni sastojci:
500 gr fasiranog mesa, manje masno
1/4 crvene paprike
1/2 vezice persina
kasika ulja
so, biber, cumin, coriander, bijeli luk i crni luk u prahu, crvena paprika
Meso umijesiti sa zacinima, povrce isjeckati. Staviti u food procesor i pulse da se dobije fina jednolicna smjesa.
Odvajati meso i stavljati na stapice oblikujuci kebab.
Peci na srednjoj temperaturi do fine rumene boje.
Posluziti sa humusom, mariniranim crvenim lukom i papricicama, na bread pita ili nekom zdravom vrapu.
Prijatno!
Humus,
1 konzerva chicpease
2 cehna bijelog luka
crvene paprike (ljute i slatke)
1/2 pakovanja caneloni graha
1 kasika tahini sosa (moze i bez kad se dodaje grah)
ulje, so
ako je pregusto dodajte temelac od povrca.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment