4 komada lososa
10tak malih paradajza
1 manja glavica luka
1 kasika persuna
so, biber
liminov sok
Ugrijati rerun na 400 F/200 C.
Salmon isjeci na manje komade., pobiberiti I poslotiti. Isjeci luk na kolutove, oprati paradajz I pola od kolicine povrca staviti na dno, pouljiti, pa poloziti komade lososa, Po lososu rasporediti drugu polovinu povrca. Posuti uljem, pokriti sa folijom I peci 20 minuta. Otkriti foliju I peci jos 10 minuta na 220 F (425F). Posluziti sa limunom.
Recept iz casopisa Shoucut cooking.
Sviđa mi se što nema puno petljancije, a sigurno je ukusno!
ReplyDeletehvala Gaga bas je divno... sledeci dan sam pojela ostatke na salatu, bilo je opet super fino...
ReplyDeleteNe smijem nista reci ,ali cu se pokusati sjetiti ovog nacina slijedeci puta jer losos inace dosta koristim u prehrani i dakako gledam n laksi nacin pripreme i da bude ukusno...ovo mi se svida !!!
ReplyDeleteWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
ReplyDelete