Super fin I brz rucak
3 telece snicle
malo ljute papricice, sol, biber, brasno
3 paprike
1 glavica luka
1 pakovanje gljiva (oko 250gr)
3 cehna cesnjaka
2 lista lovorova
1 veliki paradajz
1 kasika sjeckanog persina (ili cilantro)
Telece snicle istucati batom pa ih zaciniti solju, biberom i ljutom mljevenom paprikom. Uvaljati u brasno sa obadvije strane pa poprziti do lijepe rumene boje. Izvaditi u zdjelu a na istoj masnoci popriziti glavicu luka, dodati gljive i prziti dok tecnost ne ispari te dodati paprike i da malo omeksaju.
Vratiti snicle u tavu, dodati vode tek toliko da prekrije snicle. Isjeci oguljen paradajz, bijeli luk i persin, te dodati jos soli, bibera i crvene paprike po ukusu.
Volim ovakva jela i baš mi se sviđa.
ReplyDeletetek sad vidim komentar Milice, hvala ti, i ja volim ovakva jela, kompletan i balansiran rucak...
ReplyDelete