Friday, January 3, 2014

Pecena junetina (chuck eye roast)

Super mirisno,  ukusno I mekano. 
 

Sastojci:
 
2-4 kg junetine
2 glavice luka
8 cehni bijelog luka
3-4 male mrkve
2 slalka celera
so, biber, vegeta, ulje
kasikica sjeckanog timijana
naprstak sjeckanog ruzmarina
1 kasika brasna
2 solje (cca) govedjeg temeljca ili vode
Opcija: casa crnog vina
 
 
 
Ukljuciti rerun na 325 F. Meso namazati solju I biberom. Zasjeci meso I staviti nekoliko cehni bijelog luka u meso. Uvaljati u brasno. Prziti na vrelom ulju dok porumeni sa obadvije strane. Izvaditi iz serpe I ostaviti na stranu a na istom ulju prziti luk, mrkvu I celer dok luk ne postane staklast. Vratiti meso u serpu, doliti temeljcem I vinom ako ga koristimo, da pokrije meso otprilike do pola. Smanjiti na 300 F. Peci 3 1/2 sata. Povremeno okretati meso da se jednako pece sa obadvije strane.



 
Prijatno!

No comments:

Post a Comment