Potrebno za pohanje piletine:
5 kesica ribica - kod mene su bile sa okusom sira
5-6 kasika ranch dresinga
Potrebno za Ranch dresing:
1 cup (235 ml) jogurta ili kefira
4 kasike majoneze
4 kasike kiselog vrhnja 3 kasika vinskog octa ili limunova soka
1/3 kasike suhog lukav(ili bez)
1/3 kasike suhog bijelog luka (ili 1 cehn protisnutog cesnjaka)
1 kasikica suhog persina (ili kasika svjezeg)
so, biber
Piletina: Ribice izmrviti I nasuti u tanjir. U drugi tanjir staviti ranch. Umakati manje komade piletine I ranch pa u mrvice od ribica. Stavljati u lim oblozen papirom I poprskan uljem. Poprskati piletinu uljem I odozgo.
Rernu ugrijati na 425 F ili 220 C. Peci 10 minuta, okrenuti lim, pa peci jos 10 minuta.
Dresing: Sve sastojke izmjesati i ostaviti par sati da se ukusi fino prozmu. Drzati poklopljeno u frizideru do 7 dana.
Posluziti uz ranch dresing ili omiljeni sos.
No comments:
Post a Comment