Sastojci:
500 gr mljevenog mesa
so, biber, 1 kasika worchester umaka (opcija)
5 kasikica blue cheese (pljesnivi sir) opcija
luk, paradajz, salata za garnish
Big mac umak (najbolji umak za pljeskavice ever)
Special Sauce1/2 cups majoneze (1 dl)
2 kasike ranch dresinga
1 kasika pickle relish (mljeveni kiseli krastavci)
1/2 kasike senfa
1 kasikica vinskog octa
1 kasikica secera
1/2 kasikice suhog bijelog luka (ili cehn bijelog luka sitno sjeckanog)
1/2 kasikice suhog luka
1/2 kasikice crvene paprika
Prvo napraviti sos, najbolje dan ranije. Sve sastojke umutiti I ostaviti da odstoji.
U meso dodati so, biber I Worchester umak. Ne mjesiti predugo, tek toliko da se sve fino sjedini. Napraviti pljeskavice ili burgere zeljene velicine. Ako zelite dodati sir, napravite kuglicu, utisnute sir u sredinu, pa napravite pljeskavicu.
Prziti na maksimalno ugrijanom rostilju sa obadvije strane po nekoliko minuta ili dok dostigne unutrasnju temperature od 165 F.
Servirati odmah uz omiljene priloge I sos.
No comments:
Post a Comment